Allegro

Newsletter september 2021

 

Automatiseer meer met Allegro Windows 3.3 

Sinds begin januari 2021 is Popsy vervangen door de nieuwe versie Allegro Windows 3.3. Verandert alleen de naam? Nee hoor: de verbeterde boekhoudapplicatie bevat talrijke evoluties en functies die uw dagelijks leven makkelijker maken. Ontdek ze in dit beknopte overzicht.

Digitaliseer in een oogwenk al uw boekhouddocumenten
Eén of meer pagina's, met of zonder scheiding, … Is digitalisering voor u een omvangrijk of eerder beperkt project? Met de scanmodule op één enkel scherm verwerkt u in elk geval heel eenvoudig al uw documenten. Elektronische facturen toevoegen is in de nieuwe versie al even makkelijk, dankzij afzonderlijke instellingen voor elk journaal.

Meer functies om documenten te digitaliseren en te verwerken
PDF, XML, coda, e-fff, … digitale bestanden van allerlei bestandstypes worden steeds belangrijker voor de boekhouding. Daarom voert Allegro een nieuwe werkbalk in waarmee u de documentenstroom makkelijker in goede banen leidt. U kunt nu bestanden uit diverse bronnen vlot integreren en openen en moeiteloos koppelen aan de desbetreffende boeking.

Nieuwe invoer van aankoop en verkoop
Er zijn nieuwe invoerschermen voor boekingen ontwikkeld. Resultaat: invoeren gaat sneller en u hoeft minder te klikken. Maak ook gebruik van de bankgegevens waarover u beschikt om een factuur sneller in te boeken.

Een eenvoudiger en sneller afpuntingssysteem

De historiek van een fiche geeft u vanaf nu toegang tot vereenvoudigde debet/credit-afpunting, waardoor u alle regels automatisch met één klik kunt afpunten.
Allegro Windows 3.3 biedt u nog veel meer geavanceerde digitaliserings- en automatiseringsfuncties. Enkele voorbeelden: sneller klanten- en leveranciersfiches opstellen, rechtstreekse toegang tot de gegevens van de NBB, het Belgisch Staatsblad en de RSZ, beheer van bankafschriften, …
Interesse?

Stuur een e-mail naar sales@allegro.be of bel ons op 03/612.55.11

 

Mollie, de nieuwe online betalingsgigant

De Nederlandse start-up Mollie haalde afgelopen juni nog eens 665 miljoen euro aan kapitaal op. De beurswaarde van het bedrijf, dat sterk staat in de sector van de online betalingen, is nu gestegen tot 5,4 miljard euro. Bedrijven kunnen met Mollie een betaalfunctie aan hun website toevoegen. Via een API genieten ze nog andere diensten. 

Mollie bestaat al van 2004, maar groeit vooral sinds 2020 exponentieel door de e-commerce boom tijdens de coronacrisis. In 2021 zou Mollie voor meer dan 20 miljard aan transacties verwerken, tegenover 10 miljard in 2020. Onder andere Deliveroo, Acer, Unicef en Guess zijn klant bij Mollie, dat elke dag 400 tot 500 nieuwe klanten verwelkomt.

 

Kunnen belastingen onze planeet beschermen?

De regering is van plan om de Belgische fiscaliteit tegen 2022 te hervormen om de lasten op arbeid te verlichten en de economie meer koolstofneutraal te maken. Want afhankelijk van de manier waarop de fiscaliteit georganiseerd is, kan ze gunstig of ongunstig zijn voor het klimaat en de sociale ongelijkheid vergroten of verkleinen. Greenpeace Belgium ziet alvast drie manieren waarop belastingen onze planeet kunnen helpen beschermen.

1. De fiscaliteit vergroenen
Belastingen kunnen de budgettaire manoeuvreerruimte creëren die de ecologische transitie mogelijk maakt. De kwestie van een rechtvaardigere en groenere fiscaliteit staat centraal in de heropleving van de economie na corona. Ze is ook noodzakelijk voor de ecologische en sociale transitie. Het herstelplan van de Europese Unie komt voor België neer op 5,9 miljard euro. Volgens Greenpeace is dat onvoldoende om de transitie te doen slagen. Voor een drastische verlaging van de uitstoot van broeikasgassen zijn grotere overheidsinvesteringen nodig en moet de overheid een hogere prioriteit geven aan de klimaattransitie.

2. Belastingontwijking een halt toeroepen

Belastingontwijking berooft de overheid van aanzienlijke inkomsten, die nochtans broodnodig zijn voor investeringen ten gunste van klimaat en bevolking. Veel multinationale ondernemingen wijken uit naar belastingparadijzen en betalen steeds minder belastingen. Voor België zouden de gederfde belastinginkomsten 30 miljard euro bedragen - per jaar. Greenpeace vraagt de internationale gemeenschap om belastingontwijking aan te pakken en multinationals zwaarder te belasten om de ecologische transitie te financieren.

3. Geen vervuilend gedrag steunen met Belgisch belastinggeld
De koolstofvoetafdruk van de meest welgestelde bevolkingsgroep in België is dubbel zo groot als bij de armste bevolkingsgroep. Wie rijker is, neemt vaker het vliegtuig, rijdt met een grotere auto, … Verandering is alleen maar mogelijk, als de rijkste Europeanen hun koolstofvoetafdruk tot 1/10e van het huidige niveau terugbrengen. Belastingen kunnen hiervoor een hefboom zijn. Momenteel werken nog te veel maatregelen contraproductief: directe of indirecte subsidiëring van salariswagens, fiscale vrijstellingen of subsidies voor vervuilende bedrijven, enz.

 

6G: Samsung maakt eerste resultaten bekend

Terwijl de 5G-netwerken nog maar net aan hun wereldwijde opmars zijn begonnen, werken de hightech- en telecomreuzen al aan 6G. Zo heeft Samsung de eerste labtests uitgevoerd in strikt gecontroleerde omstandigheden, met indrukwekkende resultaten. 

Het datadebiet zou bij 6G liefst 50 keer hoger liggen dan bij 5G. Samsung ziet deze ontwikkeling dus met vertrouwen tegemoet, maar het zal nog minstens tien jaar duren vóór 6G klaar is voor gebruik. En zelfs dan is het wachten tot de steden een compatibele infrastructuur hebben uitgebouwd. Samsung is ervan overtuigd dat 6G “hyperconnectiviteit en de ultieme multimedia-ervaring mogelijk zal maken, zoals extended reality (XR), levensechte mobiele hologrammen enz.”

 

Weer naar kantoor: ÉÉn werknemer op vijf ziet dit niet zitten

Na meer dan een jaar telewerken komt de terugkeer naar de werkvloer stilaan in beeld. Maar voor één werknemer op vijf is dit geen prettig vooruitzicht. Thuiswerk blijkt voordelen te bieden, zoals een rustige, vaak aangename omgeving. Wie wil dan terug naar een lawaaierige werkplek met te veel collega’s in een beperkte ruimte?

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Tempo-Team en in samenwerking met prof. Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-experte aan de KU Leuven. De werkplek zoals we die al lang kennen, beantwoordt niet langer aan de behoeften en verwachtingen van veel werknemers. Ruim één op drie (39%) klaagt over het omgevingslawaai en één op vijf vindt dat er te veel mensen op dezelfde plaats werken. Eén werknemer op vier vindt het niet prettig om bij kunstlicht te moeten werken en bijna de helft zegt dat er te weinig aandacht voor ergonomie is. Volgens de studie van Tempo-Team is er dus een rechtstreeks verband tussen de kwaliteit van de werkplek en het werkplezier. “Een aangename werkomgeving heeft een weliswaar beperkte, maar toch zeer reële impact op de motivatie en het welzijn van het personeel”, zegt Anja Van den Broeck.

Telewerken is een blijver
Wie van de voordelen van thuiswerken geproefd heeft, wil dat blijven doen, maar bij voorkeur in combinatie met kantoorwerk. Volgens de studie van Tempo-Team is dit een betere formule dan radicaal kiezen voor één van beide werkplekken. Regelmatig van werkplek wisselen lijkt de werk-privébalans te verbeteren en het werkplezier op te krikken. Personeel dat verplicht is om elke dag op kantoor te werken, ondervindt minder werkplezier. “Bedrijven zullen in de toekomst inspanningen moeten leveren om regionale kantoren te openen of hun personeel deeltijds thuis te laten werken. Tenminste wanneer de bedrijfsactiviteiten dit toelaten”, besluit Sébastien Cosentino, woordvoerder van Tempo-Team.

Dit artikel delen
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.