Visum voor de wolken

Wanneer men over de grenzen heen onderneemt en wereldwijd handelt, kan cloud computing zakendoen vergemakkelijken en van managen een kinderspel maken. Konstantinos Doukissis, vennoot in de onderneming Belgium Travelling, houdt zich bezig met de boekhouding en vertelt ons zijn ervaring met Allegro.

Meneer Doukissis, de naam van uw bedrijf doet meteen aan reizen denken of niet?
Zeker! Al sinds 17 jaar bieden we een administratieve ondersteuning aan onze klanten, maar ook een vertegenwoordiging indien ze dat wensen, om de vertaling of echtverklaring van een document of visum te bekomen (als particulier voor toeristische of zakelijke doeleinden, maar ook voor goederen) voor alle landen. Dit wil zeggen dat we met tal van documenten werken en in contact komen met administraties, consulaten en ambassades, we moeten dus altijd alle onderdelen van een dossier bij de hand hebben voor al onze klanten, maar op een veilige en vertrouwelijke wijze.

Een paar maanden geleden bent u naar cloud computing overgestapt. Waarom?
Vroeger gebruikten we een ander programma. Maar met deze oplossing waren we afhankelijk van een server. Zonder te beginnen over de risico’s van panne of problemen met toegang. Toen het tijd werd om van systeem te veranderen was het gebruik van deze nieuwe technologie voorgesteld door Allegro eigenlijk logisch…

En bent u tevreden met deze nieuwe werking?
Het maakt ons werk in ieder geval gemakkelijker! Dringende gevallen kunnen zich op elk moment voordoen. We houden ons dus niet aan vaste werkuren. Omdat het soms niet anders kan, aarzelen we niet op om ieder moment van de dag paraat te zijn. Daarom is het noodzakelijk dat onze werknemers een directe toegang hebben tot onze klantendossiers, of ze nu op kantoor, thuis of zelfs in het buitenland zijn. Met cloud computing van Allegro is niet alleen ons werk, maar ook ons leven gemakkelijker geworden.

confu nlHet is niet omdat men streng is dat men niet het beste wil voor onze werknemers. Het is trouwens een zeer wijze man die dat zegt: Confucius.

“Meester Kong” is in 551 voor onze jaartelling geboren. Wellicht is hij een van de historische personages die de grootste indruk op de Chinese samenleving heeft achtergelaten. Hij wordt dan ook gezien als een voorbeeld voor alle leraren. Zijn filosofie bestaat uit een reeks waarden die harmonie in menselijke relaties beogen en deze kunnen zonder twijfel ook op het vlak van management toegepast worden. Hoe? Door even vriendelijk als streng te zijn. Té vriendelijk en de werknemers worden inefficiënt, maar een te streng beleid zal hen een gevoel van onrechtvaardigheid geven.

Door de theorie van Confucius op de werkvloer toe te passen zal een manager leren te werk te gaan en beslissingen te nemen in alle eerlijkheid. Berispingen dienen enkel gebruikt te worden met een positieve doelstelling, met andere woorden: om betere resultaten te behalen met behulp van ondersteuning en training. Iedereen moet zich kunnen ontwikkelen zonder uitgeput te raken. Cohesie en motivatie kunnen behaald worden met empathie in plaats van dwang.

In “Gesprekken” toont Confucius dat hij zich niet als meester wil opwerpen, maar dat hij altijd kritische inzicht en persoonlijke gedachten heeft proberen aan te moedigen bij zijn leerlingen.

De baas is lang niet perfect. De grote filosoof was trouwens van mening dat de prins zelf vermaand moest worden als hij zijn leerlingen in de verkeerde richting had geleid.

sharnlGegevens zijn confidentieel. Soms zo confidentieel dat ze niet aan Amerikaanse clouddiensten toevertrouwd kunnen worden. Voor zulke behoeften kunt u de Belgische ShareIf grenzeloos vertrouwen…

Net als Box, DropBox, Google Drive en Hightail biedt ShareIf een clouddienst aan voor bedrijven. Bestanden kunnen in realtime en op afstand gesynchroniseerd worden op computers en mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets. Zijn voordeel? De nadruk werd op de veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens gelegd die in meerdere Europese centra opgeslagen worden (om zo niet onderworpen te worden aan de Amerikaanse Patriot Act). Andere nieuwigheid: de codering van de gegevens wordt door de klant uitgevoerd. Zelfs ShareIf heeft geen toegang. Hun doelgroep? Bedrijven, advocaten, notarissen, handelaars die op zoek zijn naar de volledige vertrouwelijkheid van hun gegevens.

Het idee is te danken aan Marc Honoré, Romain Cambier en Thomas Goudemant, drie studenten van de polytechnische faculteit in Bergen. ShareIf telt al tientallen klanten. Hun doel? 10.000 gebruikers behalen tegen het einde van het eerste semester in 2015. De website heeft een aantal aanbiedingen die vanaf 100 GB starten voor 10 gebruikers.

 

 

Terug

Misschien bent u hierin ook geïnteresseerd?

 • Allegro neemt deel aan het congres FFF 2018

  Kom onze nieuwe versie ontdekken van nu        Bezoek ons op stand H 17 – Hal 11 Geïntegreerde dematerialisatie Virtuele mailbox (gratis) Banklink (CODA en SEPA) DV lonen (SODA) UBL en PEPPOL Link NBB (XBRL) BTW (XML) Nieuwe en snellere invoer  Nieuwe menus 30 jaar ontwikkeling Tienduizenden klanten Actuele performante tools (dezelfde tools […]

 • Allegro en PEPPOL

  Allegro is al verschillende jaren betrokken bij de ontwikkeling van digitale en geautomatiseerde oplossingen. De Belgische en Europese autoriteiten hebben beveiligde uitwisselingsplatforms voor de facturen ontwikkeld: PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). De elektronische facturatie in de vorm van e-FFF, UBL 2 of PEPPOL zijn beschikbaar en werkend voor het hele gamma van Allegro Software producten Voor: […]

 • POPSY en GDPR (AVG)

  GDPR is het acroniem van “General Data Protection Regulation” in het Engels. In het Nederlands wordt dit AVG of “Algemene Verordening Gegevensbescherming”. Wat Popsy betreft gaat het hoofdzakelijk om het anoniem (ontoegankelijk) maken van gegevens van klanten/leveranciers via toepassingen die deze bewerkingen controleren. Wat met de gedigitaliseerde documenten? Hoe conform zijn met de regelgeving? Alhoewel […]

 • PROMO BNB jaarrekening

  Promo -50% BNB jaarrekening Module BNB-jaarrekening Voorbereiding van de bestand (XBRL) om in te dienen in de balanscentrale. Module BNB-jaarrekening Voorafgaande controles en tests Herstelling van vorige data Volledige en verkorte jaarrekening Ondernemingen en VZW’s Geen vervelende invoer meer Meer details: https://www.nbb.be/nl/balanscentrale Voordelen Waardevolle tijd besparen Eenvoudig en efficiënt module geïntegreerd is in de boekhouding […]