Forum to the Future

Op 26 november in Paleis 11 van Brussels Expo zal de zevende editie van het Forum to the Future plaatsvinden, het grootste evenement voor economische beroepen! Dit ééndaagse congres is immers gericht op interne en externe accountants, boekhouders, erkende boekhouder-fiscalisten, belastingconsulenten, bedrijfsrevisoren… Het is dus de gelegenheid om collega’s te ontmoeten, maar ook experts en aanbieders van oplossingen, en om zich op de hoogte te stellen van de laatste trends met behulp van conferenties en workshops.

Allegro zal uiteraard meedoen! Dit forum is immers de gelegenheid om een groot aantal van onze klanten in een korte tijd te ontmoeten. Dit congres laat ons ook toe de recente nieuwigheden, ontwikkeld voor onze twee reeksen Popsy en Allegro, met jullie te delen. Het is ook een voordelige uitwisseling die ons toelaat oplossingen te ontwikkelen die alleen maar efficiënter worden voor onze 15.000 klanten en de samenwerking te verbeteren. Maar Allegro is ook Subito, een gratis facturatieprogramma voor ondernemingen die minder dan 100 facturen per jaar opstellen. En voor starters bieden we één jaar gratis toegang tot ons volledige pakket!

We kijken er dus naar uit om jullie te ontmoeten op 26 november bij stand D-10 van Paleis 11 in Brussels Expo! U ontvangt graag een uitnodiging? Aarzal dan niet ons te contacteren op sales@allegro.be.

AAcloudDe cloud is een onmisbaar instrument geworden voor kmo’s. Dat het betaalbaarder wordt, geeft hen een competitief voordeel, ondanks een krap budget. Deze nieuwe flexibiliteit en lenigheid laten hen immers toe met de grote jongens te spelen.

Als particulier zijn we al grote consumenten van de cloud. We gebruiken het om zowat alles, van muziek tot foto’s, op te slaan op diensten zoals Google Drive, Cloud, Dropbox, enz. Zo hoeven we niet steeds meerdere USB-sticks of een harde schijf overal mee te nemen. Daarnaast is het gebruisvriendelijk, beveiligd en – ja – gratis. Waarom zouden we het anders doen op werk? De voordelen van de cloud zijn er nog spectaculairder. Er is geen behoefte meer om te investeren in enorme servers die veel plaats innement en bovendien duur zijn zowel bij aankoop als qua onderhoud. De cloud biedt flexibele en evolutieve oplossingen aan. En iedereen zit dan vooral op eenzelfde lijn. Zo kunnen kleine ondernemingen, met strakke budgetten, met de grote jongens komen spelen. En kmo’s hebben alle voordelen van de cloud pefect begrepen: in de komende vijf jaar zou het aantal gebruikers moeten verdubbelen! Maar voor welke redenen werd de cloud precies een must voor kmo’s?

 • Gratis en automatische updates van software.
 • Zeer grote flexibiliteit die toelaat diensten toe te voegen in functie van de behoeften.
 • Een veiligheidssysteem, een groot voordeel voor providers.
 • Een hoog rendement, sinds het niet meer nodig is in hardware te investeren.
 • Innoverende en lenige oplossingen gericht op specifieke beroepen.
 • Een betere transversaliteit en productiviteit: iedereen krijgt toegang tot dezelfde documenten en kan dus samen werken.
 • Altijd toegankelijk, op alle platforms en overal.

AAmonit

Beeld het u in: een stagiaire die een manager of zijn grote baas opleidt… Nee, dat is geen samenvatting van de laatste Amerikaanse komedie, maar een praktijk die reverse mentoring heet.

De digitale overstap is een zeer grote inzet voor ondernemingen. Nochtans zijn de meeste leidinggevenden en hooggeplaatsen die achter het stuur zitten niet opgegroeid met een computer. In tegenstelling tot de generaties Y en Z die nu de arbeidsmarkt betreden. Om hun kennis bij te spijkeren en de nieuwste technologie te leren beheersen, zijn grote Franse bazen zoals Gérard Mestrallet van Engie of Henri de Castries van Axa met plezier met een aparte oefening begonnen, namelijk reverse mentoring. Zo zijn ze lessen gaan volgen bij hun junior werknemers en zelfs bij gewone stagiaires. Deze nieuwe methode betekent dat de hierarchie omgedraaid wordt, wat niet altijd geschikt is voor alle ondernemingsculturen. Hoe werkt het in de praktijk?

 1. Lessen over de digitale wereld: die bestaan uit drie delen. Eerst worden de behoeften bepaald. Daarna wordt het persoonlijk gebruik uitgelegd. Tenslotte, wordt er geleerd om emoties online veilig uit te drukken.
 2. Onder vier ogen: dit laat hooggeplaatsen/leidinggevenden toe zich uit te drukken zonder bang te zijn van wat anderen ervan zullen zeggen, reverse mentoring gebeurt namelijk op individuele afspraken.
 3. Een goede selectie van de “leraars”: dat is het gevoeligste aspect gezien de hierarchische relatie. Meestal komen de leraars uit andere afdelingen dan die van de manager, om te vermijden dat ze er onkundig voor de dag komen.
 4. De opleiding van de “leraars”: het maakt niet uit hoe goed ze zijn, vaak moeten ze zelf ook wat leren van hun leerlingen, onder andere op het vlak van pedagogie en diplomatie. Het succes van een dergelijk programma hangt ook af van een opleiding die ze voorbereidt om op een correcte manier te reageren op vragen en opmerkingen van de managers.
Terug

Misschien bent u hierin ook geïnteresseerd?

 • Allegro neemt deel aan het congres FFF 2018

  Kom onze nieuwe versie ontdekken van nu        Bezoek ons op stand H 17 – Hal 11 Geïntegreerde dematerialisatie Virtuele mailbox (gratis) Banklink (CODA en SEPA) DV lonen (SODA) UBL en PEPPOL Link NBB (XBRL) BTW (XML) Nieuwe en snellere invoer  Nieuwe menus 30 jaar ontwikkeling Tienduizenden klanten Actuele performante tools (dezelfde tools […]

 • Allegro en PEPPOL

  Allegro is al verschillende jaren betrokken bij de ontwikkeling van digitale en geautomatiseerde oplossingen. De Belgische en Europese autoriteiten hebben beveiligde uitwisselingsplatforms voor de facturen ontwikkeld: PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). De elektronische facturatie in de vorm van e-FFF, UBL 2 of PEPPOL zijn beschikbaar en werkend voor het hele gamma van Allegro Software producten Voor: […]

 • POPSY en GDPR (AVG)

  GDPR is het acroniem van “General Data Protection Regulation” in het Engels. In het Nederlands wordt dit AVG of “Algemene Verordening Gegevensbescherming”. Wat Popsy betreft gaat het hoofdzakelijk om het anoniem (ontoegankelijk) maken van gegevens van klanten/leveranciers via toepassingen die deze bewerkingen controleren. Wat met de gedigitaliseerde documenten? Hoe conform zijn met de regelgeving? Alhoewel […]

 • PROMO BNB jaarrekening

  Promo -50% BNB jaarrekening Module BNB-jaarrekening Voorbereiding van de bestand (XBRL) om in te dienen in de balanscentrale. Module BNB-jaarrekening Voorafgaande controles en tests Herstelling van vorige data Volledige en verkorte jaarrekening Ondernemingen en VZW’s Geen vervelende invoer meer Meer details: https://www.nbb.be/nl/balanscentrale Voordelen Waardevolle tijd besparen Eenvoudig en efficiënt module geïntegreerd is in de boekhouding […]