Cloud verander je leven

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: cloud computing maakt je dagelijks werk efficiënter en eenvoudiger. Maar is dat ook zo in de praktijk? Wij hadden een gesprek met Véronique Glautier, accountant en fiscaal adviseur bij ACCF. Zij onderhoudt een totaal andere relatie met haar klanten sinds zij een boekhoudpakket in de cloud gebruikt …

Véronique, klopt het dat u ooit hebt gezegd dat een boekhoudpakket dat in de cloud wordt gehost uw leven zou veranderen? Is dat niet wat overdreven?
“Waar zal ik beginnen? Misschien bij de evolutie van de relatie met mijn klanten? Ik wil altijd heel dicht bij mijn klanten staan en met deze technologie is dat zonder meer mogelijk. Alle gescande documenten die de klant of ikzelf invoeren, zijn in Allegro gelinkt aan een boeking. Alle ingevoerde gegevens kunnen op elk moment worden gecontroleerd en ze blijven permanent toegankelijk voor beide partijen. Het is dus heel eenvoudig om alle soorten documenten te openen om ze eventueel te bespreken. Dat komt de relatie met mijn klanten ten goede. Bovendien verloopt alles in real time en dat biedt grote voordelen.”

Waaruit blijkt dat in de praktijk, dat u een betere relatie met uw klanten hebt?
“Er is meer tijd om uitleg te geven, om klanten te leren hoe een boekhouding werkt. Onrechtstreeks krijgt de klant een beter inzicht in de werking van zijn bedrijf. En het is zo comfortabel! Wat een luxe dat je een boekhouding op afstand kan raadplegen via een gewone internetverbinding. Dit is gewoon een revolutie in vergelijking met systemen die servers en infrastructuren nodig hebben. Die zijn immers snel verouderd en ze vereisen de hele tijd investeringen of technische ingrepen om up-to-date te blijven. Dankzij de cloud is de boekhouding niet alleen altijd perfect actueel, je hoeft ook geen veiligheidskopieën of lokale back-ups meer te maken, daar wordt automatisch voor gezorgd.”

Eerlijk gezegd, niet alleen de klant heeft baat bij de cloud!
“Het klinkt een beetje egoïstisch, maar ik ben opnieuw meester over mijn agenda! De stress als je tegen de klok moet werken, is voorbij. Alle documenten zijn in real time aanwezig. En er hoeft geen enkel blad het kantoor van de klant te verlaten. Ik moet de klant dus niet langer voortdurend achter de veren zitten om een document vast te krijgen en ik win tijd, omdat ik geen documenten moet terugsturen … Dit lijkt onbenullig, maar voor de samenwerking is dat cruciaal”.

191nHalen vrouwen niet het niveau van mannen in de edele onderhandelingskunst? Dat denkt in elk geval professor Demoulin (UCL) in haar laatste boek. Maar de verschillen zijn subtieler dan gedacht.

“Psychologie de la négociation” (FR) laat zien hoe wij altijd en overal onderhandelen (op het werk, met familie, vrienden, …). Is dit vooral een mannenzaak? In zekere zin wel, antwoordt  Stéphanie Dumoulin, professor sociale psychologie.

Waarom? Vrouwen leggen voor hun doelstellingen de lat lager dan mannen en staan meer open voor samenwerking. Mannen zijn meer gericht op concurrentie met anderen en beginnen sneller aan de bespreking van de financiële aspecten. Conclusie: vrouwen bereiken over het algemeen resultaten die aanzienlijk minder … hooggegrepen zijn.

Is het gewoon een kwestie van testosteron? Zover willen onderzoekers van de universiteit van Zurich. niet gaan. Zij betwisten bijvoorbeeld het effect van een meer overvloedige testosteronproductie bij mannen na een studie bij vrouwen (op basis van testosteron enerzijds en een placebo anderzijds). Factoren als de taakverdeling bij vorige generaties worden naar voren geschoven.

Advies aan vrouwen: benader zoveel mogelijk het profiel van onderhandelaars die aanvankelijk weinig toegeven en dan inschikkelijker worden. Deze houding blijkt efficiënter om “bij de tegenpartij toegevingen los te weken”.

192nWereldwijd zouden er vandaag 7 miljoen KMO’s zijn. Door hun geringe omvang hadden zij het vaak moeilijk om opleiding te geven en de juiste technologische keuzes te maken. Tot de cloud er aankwam. Voor een overstap dient u vier criteria in acht te nemen.

De cloud stelt financiële besparingen en productiviteitswinst in het vooruitzicht. Maar de invoering ervan is niet zo simpel als het lijkt. In een vrije tribune die in mei werd gepubliceerd, geeft Eric Sèle, VP van Ciena, vier adviezen aan KMO’s die hun cloud willen creëren.

1. Zet in op de cloud “voor Jan en alleman” (Google, Hubic, One.com, Microsoft, Yahoo!). KMO’s upgraden vaak meteen naar de professionele versie van deze populaire, toegankelijke clouddiensten om dezelfde voordelen inzake toegang en mobiliteit te genieten als particulieren.

2. Migreer uw professionele applicaties heel geleidelijk naar de cloud. Onmiddellijk voordeel: als het misloopt of de werklast stijgt snel, dan kan het bedrijf terugvallen op de verbintenissen van de leverancier die de overdracht realiseert. Met een back-up-, restore- en archiveringsoplossing zijn alle data beveiligd zonder zware investeringen in een netwerk.

3. Verwaarloos het onderliggende netwerk niet. Hoe meer applicaties een bedrijf in de cloud zet, hoe noodzakelijker het wordt om in toegangstechnologieën te investeren.

4. Beveilig afdoende uw cloud: doe aan risicobeheer en preventie van bedreigingen, leef de reglementeringen in de sector na, hou de dienst maximaal beschikbaar

 

 

Terug

Misschien bent u hierin ook geïnteresseerd?

 • Allegro neemt deel aan het congres FFF 2018

  Kom onze nieuwe versie ontdekken van nu        Bezoek ons op stand H 17 – Hal 11 Geïntegreerde dematerialisatie Virtuele mailbox (gratis) Banklink (CODA en SEPA) DV lonen (SODA) UBL en PEPPOL Link NBB (XBRL) BTW (XML) Nieuwe en snellere invoer  Nieuwe menus 30 jaar ontwikkeling Tienduizenden klanten Actuele performante tools (dezelfde tools […]

 • Allegro en PEPPOL

  Allegro is al verschillende jaren betrokken bij de ontwikkeling van digitale en geautomatiseerde oplossingen. De Belgische en Europese autoriteiten hebben beveiligde uitwisselingsplatforms voor de facturen ontwikkeld: PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). De elektronische facturatie in de vorm van e-FFF, UBL 2 of PEPPOL zijn beschikbaar en werkend voor het hele gamma van Allegro Software producten Voor: […]

 • POPSY en GDPR (AVG)

  GDPR is het acroniem van “General Data Protection Regulation” in het Engels. In het Nederlands wordt dit AVG of “Algemene Verordening Gegevensbescherming”. Wat Popsy betreft gaat het hoofdzakelijk om het anoniem (ontoegankelijk) maken van gegevens van klanten/leveranciers via toepassingen die deze bewerkingen controleren. Wat met de gedigitaliseerde documenten? Hoe conform zijn met de regelgeving? Alhoewel […]

 • PROMO BNB jaarrekening

  Promo -50% BNB jaarrekening Module BNB-jaarrekening Voorbereiding van de bestand (XBRL) om in te dienen in de balanscentrale. Module BNB-jaarrekening Voorafgaande controles en tests Herstelling van vorige data Volledige en verkorte jaarrekening Ondernemingen en VZW’s Geen vervelende invoer meer Meer details: https://www.nbb.be/nl/balanscentrale Voordelen Waardevolle tijd besparen Eenvoudig en efficiënt module geïntegreerd is in de boekhouding […]