Allegro haalt struikelblok weg

Frédéric Devroye, manager van de firma Kerpuns, goochelt met een boekhoudkantoor, vastgoed-operaties en dienstverleningen op het vlak van communicatie. Dat zijn heel uiteenlopende activiteiten die een toegankelijk en gestructureerd beheer vergen. Met Allegro vond hij precies wat hij nodig had.

“Toen mijn echtgenote en ik anderhalf jaar geleden onze onderneming oprichtten zijn we al snel op zoek gegaan naar een oplossing voor onze boekhouding. Zelf ben ik bedrijfsrevisor van opleiding. En ik had vooral niet de tijd om me met de boekhoudkundige kant van de zaak bezig te houden. We hadden dus een praktische en gebruiksvriendelijke oplossing nodig.”

Die oplossing vonden ze bij Allegro. “De software van Allegro heeft hier echt een administratief struikelblok weggenomen. Mijn echtgenote kan gemakkelijk alle gegevens invoeren, waar ze zich ook bevindt. Zelf moet ik maar connecteren om een blik te kunnen werpen op een duidelijk en gestructureerd overzicht van onze activiteiten, om na te gaan hoe het met een klant gesteld is of om in de gegevensbank alle verrichtingen met een leverancier op te vragen. Ons administratief beheer verloopt hierdoor een pak gemakkelijker.”

In die mate dat je zonder boekhouder kunt? “Zijn tussenkomsten zien er in elk geval fundamenteel anders uit. We voeren zelf alle basisverrichtingen in, maar onze boekhouder kan in realtime toegang tot al onze gegevens hebben. Hij levert vandaag dus vooral prestaties met een hoge toegevoegde waarde in plaats van gewoon factuurgegevens in te voeren. Daar doen zowel boekhoudkantoor als klant hun voordeel bij.”

En hoe zit het met de dienstverlening? “We hebben een maand nodig gehad om te wennen aan Allegro. Maar voor elke vraag of bedenking konden we op ondersteuning rekenen, telefonisch of per mail. En telkens hadden we snel een antwoord. De aangeboden begeleiding is werkelijk optimaal.”21nl1

Denk aan Gmail of Dropbox … Een virtueel kantoor (“DaaS” voor de kenners, of “Desktop-as-a-Service”) is een systeem dat uw desktop op internet bewaart, zodat u er altijd en overal toegang toe hebt, op elk soort toestel. Iets voor u?

Met webmail zijn we al vertrouwd: wij bekijken onze berichten op elke computer of ander toestel dat met internet verbonden is dankzij systemen als Gmail, Hotmail, Yahoo! of Mail.be. Een virtueel kantoor of DaaS werkt volgens hetzelfde principe. Het is een volledige desktop die u op uw kantoor-pc gebruikt via een breedband-internetaansluiting. Net zoals bij de professionele versies van webmail en cloudopslag betaalt u voor de meeste virtuele kantoren een maandelijks abonnementsgeld. Uw gegevens worden permanent bewaard in beveiligde datacenters.

De voordelen? U raakt geen gegevens kwijt als er ergens iets stuk gaat. U hoeft alleen maar in te loggen op uw virtueel kantoor om voort te werken. Al uw documenten, apps en zelfs de vorige versies van uw kantoor blijven in de cloud bewaard. U hoeft ook niet langer regelmatig een nieuwe pc te kopen, omdat die te traag wordt. Het virtuele kantoor werkt ook op oudere en minder krachtige toestellen.

De nadelen? Om comfortabel op afstand uw data en applicaties te gebruiken, hebt u een snelle vaste of mobiele internetverbinding nodig (DSL, kabel, glasvezel, 4G). Voor toepassingen die veel rekenkracht vereisen (beeldbewerking, databases) is een klassieke computer nog altijd de beste optie.

Wil u meer weten over DaaS? Lees dan dit witboek.

21nl2Bij Google evalueren werknemers zichzelf met het OKR-systeem dat eenvoudig, efficiënt, onweerlegbaar en vooral transparant is. Iedereen kan trouwens de resultaten van alle collega’s bekijken en zelfs die van de bazen!

Het OKR-systeem (voor “Objectives and Key Results”) steunt op technieken die in een andere grote onderneming – Intel – werden ontwikkeld. Al in een vroege fase heeft ook Google het ingevoerd. OKR geeft structuur aan het werk van teams en medewerkers. Per kwartaal worden vier tot zes projecten (of OKR’s) opgezet. Sommige duren een heel jaar.

Hoe werkt het?

1. De werknemer kiest een doelstelling;
2. Hij stelt een lijst op van meetbare en in cijfers uit te drukken kernresultaten;
3. Aan het einde van het kwartaal noteert hij zijn resultaten op een schaal van 0 tot 1;
4. Als hij 1 haalt, was de doelstelling te eenvoudig. De ideale score ligt tussen 0,6 en 0,7. Haalt hij minder, dan volgt een nieuw onderzoek.

Bij Google worden alle OKR’s gepubliceerd, ongeacht de hiërarchische rang van de medewerker. Iedereen kan dus de evaluaties van zijn collega’s bekijken, ook van hogere kaderleden. Het is niet de bedoeling om een mechanisme te creëren dat uitzicht biedt op een promotie, wel om na te gaan hoeveel werk iedereen verricht. En als iemand promotie vraagt of krijgt, volstaat een blik op de tool om te zien hoe de werknemer de vorige jaren heeft gepresteerd.

Benieuwd naar alles wat met OKR te maken heeft? Bekijk dan deze documentaire (ruim een uur) van Rick Klau, van Google Ventures.

 

 

Terug

Misschien bent u hierin ook geïnteresseerd?

 • Allegro neemt deel aan het congres FFF 2018

  Kom onze nieuwe versie ontdekken van nu        Bezoek ons op stand H 17 – Hal 11 Geïntegreerde dematerialisatie Virtuele mailbox (gratis) Banklink (CODA en SEPA) DV lonen (SODA) UBL en PEPPOL Link NBB (XBRL) BTW (XML) Nieuwe en snellere invoer  Nieuwe menus 30 jaar ontwikkeling Tienduizenden klanten Actuele performante tools (dezelfde tools […]

 • Allegro en PEPPOL

  Allegro is al verschillende jaren betrokken bij de ontwikkeling van digitale en geautomatiseerde oplossingen. De Belgische en Europese autoriteiten hebben beveiligde uitwisselingsplatforms voor de facturen ontwikkeld: PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online). De elektronische facturatie in de vorm van e-FFF, UBL 2 of PEPPOL zijn beschikbaar en werkend voor het hele gamma van Allegro Software producten Voor: […]

 • POPSY en GDPR (AVG)

  GDPR is het acroniem van “General Data Protection Regulation” in het Engels. In het Nederlands wordt dit AVG of “Algemene Verordening Gegevensbescherming”. Wat Popsy betreft gaat het hoofdzakelijk om het anoniem (ontoegankelijk) maken van gegevens van klanten/leveranciers via toepassingen die deze bewerkingen controleren. Wat met de gedigitaliseerde documenten? Hoe conform zijn met de regelgeving? Alhoewel […]

 • PROMO BNB jaarrekening

  Promo -50% BNB jaarrekening Module BNB-jaarrekening Voorbereiding van de bestand (XBRL) om in te dienen in de balanscentrale. Module BNB-jaarrekening Voorafgaande controles en tests Herstelling van vorige data Volledige en verkorte jaarrekening Ondernemingen en VZW’s Geen vervelende invoer meer Meer details: https://www.nbb.be/nl/balanscentrale Voordelen Waardevolle tijd besparen Eenvoudig en efficiënt module geïntegreerd is in de boekhouding […]