Allegro

Newsletter februari 2022

Subito, facturatie in uw broekzak, makkelijk En gratis

Subito is een mobiele online tool waarmee zelfstandigen en KMO’s snel en eenvoudig offertes en facturen opstellen. Met Subito zijn die bovendien makkelijker te beheren. De tool brengt al uw facturen, offertes, klantgegevens en producten op één plek samen. Verstuurt u minder dan 100 documenten per jaar? Dan is het gratis*!

Correcte en professionele documenten
Als u facturen met de hand of een programma als Excel opstelt, is een rekenfout snel gemaakt. Bent u er trouwens zeker van dat uw facturen alle verplichte vermeldingen bevatten? Met facturatiesoftware als Subito vermijdt u fouten bij het invoeren van gegevens en ontbreken er geen wettelijke vermeldingen. Uw facturen zien er meteen ook professioneler uit, want u voert uw gegevens in op factuurmodellen die u personaliseert met uw eigen logo. En uw boekhouder zal graag horen dat de elektronische facturen in Subito voldoen aan de UBL- en Peppol-formaten.

Aanzienlijke tijdwinst
Subito automatiseert bepaalde boekhoudtaken zoals kostenberekeningen. Dat betekent dat u meer tijd krijgt om u bezig te houden met uw kerntaken. Vanuit de app verstuurt u heel eenvoudig uw documenten via e-mail naar uw klant en tegelijk ook naar uw boekhouder. En uw offertes zet u automatisch om in facturen.

Overal bij de hand
Subito is een online tool die ook op uw smartphone ter beschikkking staat. U hoeft zelfs niets te installeren! Op uw smartphone een offerte of factuur opstellen en doorsturen gaat bliksemsnel, ongeacht of u op kantoor of bij een klant bent.

Snel aan de slag
Open uw webbrowser op uw pc en ga rechtstreeks naar Subito via https://subito.allegro.be/ of download de Subito-app op uw smartphone.
Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in en al na vijf minuutjes beschikt u over uw eigen account. En dan kunt u meteen aan de slag in Subito!

*Subito is gratis tot 100 verstuurde documenten per jaar. Boven dat aantal betaalt u € 10 per maand.

Een vraag over Subito? Stuur een e-mail naar sales@allegro.be.

 

Omikron geeft boost aan phishing in verband met corona

Veel mensen maken zich zorgen over de omikronvariant en de vraag naar coronatests is sterk gestegen. Daar spelen cybercriminelen handig op in. Onderzoekers van beveiligingsbedrijf Baracuda stelden vast dat het aantal phishing-campagnes over coronatestkits sinds oktober 2021 met 521% is toegenomen.

De criminelen gebruiken verschillende methodes. Tot de meest voorkomende vormen van fraude behoren aanbiedingen van coronatests en andere medische benodigdheden, zoals mondmaskers of handschoenen. Soms gaat het om nagemaakte of niet-goedgekeurde producten. Het gebeurt ook dat slachtoffers valse meldingen van bestellingen voor coronatests ontvangen, met het verzoek om die te betalen via PayPal. Sommige oplichters doen zich voor als testlaboratoria, testleveranciers of werknemers die valse testuitslagen sturen.

 

Belgische werknemers benieuwd naar hun pensioen

In 2021 hebben 30% meer mensen zich aangemeld op mypension.be dan het jaar voordien. Met 2.487.028 unieke bezoekers in 2021 vestigt het pensioenplatform van de overheid een nieuw record. Wat kunnen we opsteken uit de statistieken van mypension.be? Peoplesphere zocht het voor ons uit.

In België ging meer dan één volwassene op vier al eens zijn persoonlijke pensioengegevens inkijken op mypension.be. De overgrote meerderheid van hen (71%) is nog niet gepensioneerd.

Mensen met een gemengde loopbaan zijn het nieuwsgierigst
Veel werknemers en mensen met een gemengde loopbaan raadplegen mypension.be. Maar als we de bezoekersaantallen vergelijken met de algemene bevolking, merken we dat slechts 19% van de loontrekkenden en 10% van de zelfstandigen op het pensioenplatform is ingelogd. Bij personen met een gemengde loopbaan stijgt dit percentage aanzienlijk.

In 2021 raadpleegde 47% van de burgers met een gemengde loopbaan als zelfstandige en ambtenaar mypension.be. “Dit toont aan dat mypension.be nog veel potentieel heeft om nieuwe gebruikers te bereiken in bepaalde segmenten van de bevolking”, aldus Peoplesphere.

Ook jongeren zijn geïnteresseerd
Hoewel de meeste gebruikers van mypension.be tussen 56 en 65 jaar oud zijn, is toch 45% van alle bezoekers jonger dan 55 jaar. Peoplesphere ziet hierin een trend: “In vergelijking met 2020 steeg het aantal bezoekers jonger dan 25 jaar met meer dan 150% en ook het aantal bezoekers tussen 26 en 35 jaar steeg met meer dan 50%.”

Grotere naamsbekendheid en vlottere omgang met digitale technologieën
Voor de stijging van het aantal bezoekers zijn er vooral twee redenen:

  • Steeds meer burgers weten dat even inloggen op het pensioenplatform de snelste manier is om een antwoord op al hun pensioenvragen te vinden.
  • Ze zijn ook steeds beter vertrouwd met systemen om veilig in te loggen, zoals eID en Itsme, en ervaren die niet langer als een drempel.

 

ESMA wil minen van bitcoins in Europa verbieden

Bitcoins minen zou op het grondgebied van de Europese Unie verboden moeten zijn, zegt Erik Thedéen, ondervoorzitter van de Europese Autoriteit voor effecten en financiële markten (ESMA). De regulator vreest dat het minen van cryptomunten een risico vormt voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs.

Naarmate er meer bitcoins worden gecreëerd, slorpt het minen van deze munten steeds meer energie op. Volgens Erik Thedéen zouden crypto's minder energieverslindende technieken moeten gebruiken. Het enorme energieverbruik van bitcointransacties raakt steeds meer omstreden. In 2021 stopte Tesla al na twee maanden met het aanvaarden van bitcoins als betaalmiddel. In China is bitcoins minen sinds mei 2021 verboden.

 

Meer werknemers nemen zelf ontslag

Het eerste coronajaar heeft de arbeidsmarkt flink door elkaar geschud. De gevolgen waren vorig jaar merkbaar: in 2021 werden er 32% meer arbeidscontracten beëindigd dan in 2020. Vooral werknemers nemen zelf het initiatief om hun baan op te geven, zo blijkt uit een studie van Acerta, die is gebaseerd op de gegevens van 260 000 werknemers bij meer dan 40 000 werkgevers uit de privésector.

In 2021 is de jobmobiliteit helemaal terug op de arbeidsmarkt: er werden 32% meer nieuwe arbeidscontracten van onbepaalde duur gesloten en 31% meer contracten stopgezet dan in 2020. Terwijl de instroomcijfers op de arbeidsmarkt op het niveau van 2019 zitten (+4,8%), ligt het aantal stopgezette contracten flink hoger: +18,1%. Acerta verklaart dit verschijnsel door de toename van de gedwongen of vrijwillige ontslagen en ook doordat meer mensen (vervroegd) op pensioen gingen.

Slechts in 17% van de gevallen werd het arbeidscontract door de werkgever verbroken, het laagste percentage van de laatste drie jaar. Vooral jonge werknemers, tussen 25 en 35 jaar, nemen vaker het initiatief om van werk te veranderen. Zo noteerde Acerta 44% meer uitstroom bij de 25- tot 30-jarigen in 2021 in vergelijking met 2020 en 39% meer uitstroom bij de 30- tot 35-jarigen.

Volgens Jackie Klaster, experte talent bij Acerta Consult, dienen bedrijven zich aan deze evolutie op de arbeidsmarkt aan te passen: “In plaats van te investeren in creatieve wervingscampagnes, kunnen bedrijven beter werken aan een stevig retentiebeleid. Dat moet niet alleen gebaseerd zijn op motivatoren als verloning, maar vooral steunen op het ABC-model met intrinsieke vormen van motivatie voor werknemers: autonomie, betrokkenheid bij het bedrijf en de geschikte competenties voor het uitoefenen van een functie. Ook de leidinggevende is meer dan ooit belangrijk. Werknemers kiezen voor een organisatie, maar verlaten die organisatie als ze niet overweg kunnen met hun baas.

Dit artikel delen
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.